Γ. Κουράκης: Στην Επιτροπή «Ιθαγένεια, Διακυβέρνησή, Θεσμικές και Εξωτερικές Υποθέσεις  της Επιτροπής των Περιφερειών

Στην διάσκεψη της Επιτροπής (CIVEX) «Ιθαγένεια, Διακυβέρνησή, Θεσμικές και Εξωτερικές Υποθέσεις  της ΕτΕ των Περιφερειών που πραγματοποιείται στο Βίλνιους της Λιθουανίας, συζητείται το πολύ σημαντικό θέμα της «Ένταξης των μεταναστών στις Τοπικές Κοινωνίες» 

Τα τελευταία χρόνια η Ε. Ε. βρίσκεται αντιμέτωπη με αυξανόμενές μεταναστευτικές ροές λόγω  των διαφορετικών τύπων μετανάστευσης που οφείλεται σε διάφορους πολιτικούς, οικονομικούς, περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς λόγους. 

Το φαινόμενο  της Μετανάστευσής  έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα  από την αστάθεια των κρατών και τις ένοπλες συγκρούσεις, κ.α..

Ο κ. Κουράκης  που συμμετείχε στην διάσκεψη  σε δήλωσή του τόνισε :

Αυτή η δοκιμασία μας δίνει την δυνατότητα να δείξουμε  την  αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε., με τα Κράτη που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε., και πλήττονται περισσότερο από τις συνεχείς και μαζικές αφίξεις των μεταναστών. 

Η Ε.Ε. πρέπει να προετοιμάσει άμεσα το κανονιστικό της πλαίσιο και τις πολιτικές της για τη μακροπρόθεσμη διαχείριση της μετανάστευσης, αλλά και  την ένταξη των ανθρώπων σήμερα που μπορεί να αποδειχθεί επωφελής για τις Τοπικές Κοινωνίες

Ο κ. Γιάννης Κουράκης αναπλήρωσε στην διάσκεψή τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών  κ. Βάσκο Κορντέιρο

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί